Heksenwaan en Heksenkind

Geweldig nieuws! Heksenkind won op 12 november de prestigieuze Hebban-award!
Het boek is het duistere vervolg op het vorig jaar reeds bekroonde boek Heksenwaan (2014). Het gaat over Nikkie Zeevenslooten, een herkenbare tiener die ontvoerd is door heksen. Na haar belevenissen in Koterije belandt ze in de stad Keulen, waar ze achtervolgd wordt door de gevreesde Bezembrigade en een paar schokkende  ontdekkingen doet…


Wat vooraf ging

Nikkie is vervloekt. Dat wil zeggen: dat idee kan ze maar niet loslaten. Misschien wel om die reden gebruikt ze haar schetsboek als een spiegel voor haar dagelijkse belevenissen, om precies bij te houden wat haar allemaal overkomt. Want de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Nikkie zijn ronduit onalledaags. Vaak zelfs beangstigend. Zo bleek tijdens een bezoek aan de Heksenwaag in Oudewater dat vreemde en vooral sinistere personen een ongezonde belangstelling voor haar aan de dag leggen. Ternauwernood lukte het haar te ontsnappen. Wat ze niet weet, is dat dit pas het begin is van een avontuur dat haar naar de gevaarlijke omgeving van de zogeheten Binnenlanden zal voeren, het domein van de heksen. Wat Nikkie ook niet weet, is dat zij de hoofdprijs vormt van de Wilde Jacht, die geen enkel mensenkind ooit heeft overleefd.

Verkrijgbaar via bol.com en de lokale boekhandels.

Martijn Adelmund schrijft boeken sinds 2005. De meeste zijn nog in druk of als ebook verkrijgbaar, via bol.com en de lokale boekhandels. Momenteel werkt hij met het kunstenaarscollectief  The Grim Collective aan een geïllustreerde roman voor volwassenen en aan een prentenboek.

 

Terug naar de hoofdpagina