• Officiële website

 • De laatste donderdag van januari gaat traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Een goede aanleiding voor een ludieke actie, dachten wethouder Lara de Brito en Stadsdichter Martijn Adelmund. Zij wisselen vandaag voor één dag van functie. Martijn Adelmund vervult de taken van wethouder zorg, onderwijs, cultuur en klimaat. En Lara de Brito is voor één dag Stadsdichter. Vanmorgen tekenden ze hiertoe een verklaring.


  De twee Wageningers komen elkaar regelmatig tegen bij een opening of evenement. Zo ontstond het ludieke idee om een keer een dag van functie te wisselen. Ze hebben er beiden enorm zin in. Lara de Brito: “Speciaal voor vandaag heb ik een gedicht geschreven om vanmorgen als Stadsdichter bij de Innovatiebalie voor te dragen. Martijn Adelmund vult aan: “En vanmiddag zal ik op het Startpunt speechen en bloemen overhandigen”.

   

  Aan de slag
  Lara de Brito gaat vanmorgen als ‘Stadsdichter’ aan de slag naar de Innovatiebalie bij Thuis aan de Stationsstraat. Zij heeft daar vervolgens een werklunch van Schrijversharten. Martijn Adelmund leest vanmorgen als ‘wethouder’ voor bij kinderdagverblijf Het Klokhuis. Vervolgens houdt op het stadhuis een inspectie van duurzame maatregelen die daar bij de verbouwing zijn genomen. Vanmiddag is hij aanwezig bij op het Startpunt.


  Social media accounts
  Beide Wageningers zijn actief op social media. Ze nemen daarom ook voor één dag elkaars accounts over. Volg de belevenissen van Martijn Adelmund als wethouder op het twitteraccount @LaradeBrito. Lara de Brito zal vandaag als Stadsdichter het Facebook-account @martijnadelmund bijhouden.