• Officiële website

 • Op 29 november 2016 was het Vijf-stadsdichters-collectief te gast in het mooie theater van Cultura Ede. Poëzieliefhebbers konden op deze avond op een intieme manier kennismaken met het werk van de stadsdichters van Wageningen, Ede, Veenendaal, Leusden en Wijk bij Duurstede.

  Het is uniek dat deze dichters samen een voorstelling geven want stadsdichters treden meestal op voor het lokale publiek in hun woonplaats. Slechts ééns per jaar komen ze samen op de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad. Zo ook Joyce Willemse (Veenendaal), Martijn Adelmund (Wageningen), Harry Oonk (Ede) en André van Zwieten (Wijk bij Duurstede). Door de klik die ze daar voelden staan ze nu regelmatig samen op de buhne - eerder dit jaar al in Wijk bij Duurstede en in Veenendaal.
  De stadsdichters werden ondersteund met sfeervolle live muziek door Singer Songwriter Marcel Luntungan van "The LSB Experience”.

 • Boeken
  Werk van de vijf optredende stadsdichters is verzameld, onder meer in twee bloemlezing van Stadsdichters uit Nederland en
  Vlaanderen ter gelegenheid van de 11e en 12e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad. De bloemlezingen zijn te bestellen via uitgeverij Kontrast (of klik hier rechts op de afbeelding van het gewenste boek)

  (c) Foto header: Edwin Nieuwstraten