• Officiële website

 • De eerste prijs van de Culturele Ronde Wageningen ging dit jaar naar het dichterscollectief Schrijversharten. Het kunstwerk dat beloond werd was de poezieroute "Landschapsgedichten", ontwikkeld met de clienten van Zideris. De prijs werd op 3 mei feestelijk uitgereikt in de Bblthk, Wageningen. Deze jury - bestaand uit Lara de Brito, Jelle de Gruyter en Margreet Takken - prees vooral de originaliteit van de route en de kwaliteit van de uitvoering.

 • Landschapspoezie 
  Initiatiefnemer Martijn Adelmund over het project: "Het idee om mensen stil te laten staan bij bepaalde mooie delen van het landschap is van alle tijden. Al sinds het ontstaan van het toerisme in de 19e eeuw wensen mensen elkaar uitzichtpunten aan en worden hier verrekijkers of bankjes neergezet. Soms wordt het oog, of de camera nog meer gedwongen, zoals tegenwoordig de zogenaamde ‘fotopaaltjes’ in amusementsparken. We namen dit idee over en ontwikkelden het tot 'poeziepaaltjes': houten lijsten in het landschap, waardoor specifieke details te bewonderen zijn - waarbij door een dichter dan iets moois is geschreven. Wageningse voorbeelden zijn 'Een paaltje op de Dijk'. 'Het uitzicht op de haven' of 'Een uit hout gesneden uil'."

  Project
  Dit was een project van Schrijversharten (Annie van Gansewinkel, Laurens van der Zee en Martijn Adelmund), samen met Zideris.
  De Culturele Ronde Wageningen is een kunstmanifestatie in Wageningen met in 2017 een overzichtstentoonstelling in Museum de Casteelse Poort (van 8 t/m 23 april 2017) en een atelierroute gedurende het weekend: 22 en 23 april 2017. 
  Het project Landschapspoezie werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Wageningen.