• Officiële website

  • Het is het kleinste openbare theater van Nederland: het Torpedo Theater in Amsterdam. Wim Kerkhove, de laatste poppenspeler van de Dam, bouwde het mini-theater als winterresidentie voor zijn poppenkast. Op 23 maart mocht het vijf-stadsdichter-collectief er optreden. Poëzieliefhebbers konden zo op een intieme manier kennismaken met het werk van de stadsdichters van Wageningen, Ede, Veenendaal, Leusden en Wijk bij Duurstede. 

    Het is bijzonder dat deze dichters samen een voorstelling geven want stadsdichters treden meestal op voor het lokale publiek in hun woonplaats. Slechts ééns per jaar komen ze samen op de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad. Zo ook Joyce Willemse (Veenendaal, tot 2016), Martijn Adelmund (Wageningen), Harry Oonk (Ede), Gerhard te Winkel (Leusden, tot 2016) en André van Zwieten (Wijk bij Duurstede). Door de klik die ze daar voelden staan ze nu regelmatig samen op de buhne - vorig jaar al in Wijk bij Duurstede, in Ede en in Veenendaal. De stadsdichters werden ondersteund met sfeervolle live muziek door Singer Songwriter Paul Dunki Jacobs. 

  • Boeken
    Werk van de vijf optredende stadsdichters is verzameld, onder meer in twee bloemlezing van Stadsdichters uit Nederland en
    Vlaanderen ter gelegenheid van de 11e en 12e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad. De bloemlezingen zijn te bestellen via uitgeverij Kontrast (of klik hier rechts op de afbeelding van het gewenste boek)

    (c) Foto header: Edwin Nieuwstraten