• Officiële website

  • De meest recente roman van Martijn Adelmund is een combinatie tussen literatuur en pulpfictie, getiteld Max Havelaar met zombies. Daarmee sluit hij aan bij de internationale trend van de 'quirk classics'. Dat zijn maffe, vaak spannende bewerkingen van klassiekers uit de wereldliteratuur.

    Het bijzondere van Max Havelaar met zombies is dat het boek een actuele boodschap heeft. Het wil de aandacht vestigen op ons koloniale verleden in Nederlands Indië. De bijzondere versie van Max Havelaar verscheen op 31 oktober 2016 (op Halloween) bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff, die ook Martijns eerdere boeken uitgaf. Sindsdien is het project veelvuldig in de media, waaronder:

  • Schoolbezoeken 2017
    Na de mediaoptredens doet Martijn schoolbezoeken, omdat deze bewerking bijzonder geschikt is om aandacht te vestigen op de originele Max Havelaar. Ook schreef hij een lesbrief voor docenten.

    Het boek is op literaire wijze uitgegeven, in linnen gebonden hardcover, met illustraties. Max Havelaar met zombies kan gekocht worden via de knop onder dit bericht.

    Bestel het boek