• Officiële website

  • Het dichterscollectief Schrijversharten ontwikkelde met de cliënten van Zideris een poëzieroute, bestaand uit korte gedichten bij het Wageningse landschap. De route is op 22 en 23 april te zien en voert u Langs de Generaal Foulkesweg, het Bergpad en de Dijk.

  • Het idee om mensen stil te laten staan bij bepaalde mooie delen van het landschap is van alle tijden. Al sinds het ontstaan van het toerisme in de 19e eeuw wensen mensen elkaar uitzichtpunten aan en worden hier verrekijkers of bankjes neergezet. Soms wordt het oog, of de camera nog meer gedwongen, zoals tegenwoordig de zogenaamde ‘fotopaaltjes’ in amusementspark. Stadsdichter Martijn Adelmund nam dit idee en ontwikkelde het tot 'poeziepaaltjes': houten lijsten in het landschap, waardoor specifieke details te bewonderen zijn - waarbij door een dichter dan iets moois is geschreven. Wageningse voorbeelden zijn 'Een paaltje op de Dijk'. 'Het uitzicht op de haven' of 'Een uit hout gesneden uil'. 

  • Schrijversharten
    Het collectief Schrijversharten bestaat uit Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en Annie van Gansewinkel, schrijvers en dichters met als thuisbasis Wageningen. Daar houden de overeenkomsten niet op, al zijn de verschillen minstens zo groot.
    Ze willen elkaars werk en hun eigen werk onderzoeken. Hun drijfveren, worstelingen, idealen en dromen. Dat doen ze niet alleen uitwisselend en elkaars werk lezend, maar ze betrekken het publiek ook bij hun ontdekkingstocht. Daarbij sluiten ze aan bij culturele evenementen in Wageningen. De gemeente Wageningen en het Platform Beroepskunstenaars Wageningen ondersteunen dit project.

  • 'Landschapsgedichten' geeft een extra, in het landschap zichtbare dimensie aan onze open atelier route en ons streven naar verbinding. Verbinding tussen beeldende en andere kunstvormen, tussen stad en de afgelegen plekken van Wageningen en tussen professionele en amateurkunstenaars in onze stad.” - Het bestuur van de Culturele Ronde