• Officiële website

 • Op golven internationale live-jazz slingeren dichters hun hart de zaal in, op woensdagavond 28 juni in De Wilde Wereld. Voor deze unieke gelegenheid is dit Wageningse theater omgebouwd tot nachtclub: musici, dichters en gasten bevinden zich op dezelfde vloer en creëren samen de avond.

  Line-up
  Enkele leden van de jazzgroep Jazziam met zangeres Athalie de Koning uit Bangkok (Thailand) zijn eind juni in Nederland. Versterkt met Nederlandse collega’s begeleiden zij op 28 juni als Athalie & Friends dichters uit Wageningen en omgeving. Ook spelen zij jazz-klassiekers en enkele composities van de eind 2016 overleden koning van Thailand, Bhumibol, die tevens een ervaren jazzmusicus en -componist was.

  Locatie en prijzen
  Organiserend comité Nachtharten & Co bestaat uit het schrijverscollectief Schrijversharten en Nachtboterorganisator Tim Horsting, met medewerking van Simon Frans de Vries. Het aantal plaatsen op deze eenmalige avond is beperkt. De toegang bedraagt € 8,50, studenten € 6,50. Aanvang 21.00 uur, sluiting rond 23.30 uur. Locatie: De Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen.

  Deelnemende dichters
  Naast het collectief Schrijversharten (zie onder) treden de volgende dichters op: Paul Dunki Jacobs; Tim Horsting (Nachtboter, Creative Production Company T!peaux); Simon Frans de Vries en Sander Rijminkt.

 • Schrijversharten
  Het collectief Schrijversharten bestaat uit Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en Annie van Gansewinkel, schrijvers en dichters met als thuisbasis Wageningen. Daar houden de overeenkomsten niet op, al zijn de verschillen minstens zo groot.
  Ze willen elkaars werk en hun eigen werk onderzoeken. Hun drijfveren, worstelingen, idealen en dromen. Dat doen ze niet alleen uitwisselend en elkaars werk lezend, maar ze betrekken het publiek ook bij hun ontdekkingstocht. Daarbij sluiten ze aan bij culturele evenementen in Wageningen. De gemeente Wageningen en het Platform Beroepskunstenaars Wageningen ondersteunen dit project.