• Officiële website

 • Deze week ging de crowdfund van De Wolffs Bestiarium van start. Via voordekunst, samen met Maarten de Wolff (illustrator) en Jasper Polane (vormgever).

  Maarten de Wolff en Martijn Adelmund willen graag een mooi, spannend en kunstzinnig boek maken, over de liefde voor boeken.
  Het heet DE WOLFFS BESTIARIUM. De hoofdpersoon, Anton, werkt in een bibliotheek en vertelt over zijn leven, terwijl hij een naslagwerk (een bestiarium) samenstelt. Omdat het boek over de liefde voor boeken gaat, moet het wel een mooie uitgave worden. Vormgever Jasper Polane zorgt daarvoor.
  We willen crowdfunden omdat we als makers de artistieke vrijheid willen om een verrassende publicatie te maken. Het onderwerp dient een hoger doel, want boeken worden steeds goedkoper gemaakt en wat we in de boekhandel aantreffen wordt steeds meer eenheidsworst. Bibliotheken verkleinen hun collectie ten gunste van het digitale lezen. Ons boek stelt dat ter discussie, en brengt het nog in praktijk ook!

  Verhaal
  Anton is niet echt gelukkig. Hij slijt zijn dagen door te werken in een statige oude universiteitsbibliotheek. Als hij kennismaakt met het werk van de jonge kunstenaar Maarten de Wolff vindt hij nieuw elan. Hij ordent en alfabetiseert de tekeningen en begint een bestiarium samen te stellen. Vanaf dat moment neemt zijn leven een spannende wending. Door DeWolffs Bestiarium komt hij in aanraking met een geheim genootschap van boekdrukkers, de ware liefde en zijn eigen duistere kant. Zal Anton op het rechte pad blijven, of bezwijkt hij voor de verlokkingen van het bestiarium?

  Uitvoering
  Het boek is zowel fictie als non-fictie, want het functioneert ook echt als naslagwerk. 
  Maarten heeft een lettertype ontwikkeld (SentinelMystic-Regular), en 26 beginkapitalen ontworpen.